Frivolité-pitsin pauloissa, starting to get the hang of shuttle tatting

2017-08-03-12-53-48Käpyilyharjoitukset jatkuvat ja vahvistavat käsitystäni siitä että verrattuna neulan kanssa tehtyyn pitsiin, tämä alkuperäinen sukkulalla tehty tapa on se “oikea”. Onnistuin saamaan aikaiseksi melkein yhtä pientä ja siistiä jälkeä kuin isoäitini mallikappaleessa 70-luvulta 🙂  Vasemmalla on vanhalla 70 numeroisella langalla sekä uudella sukkulalla väkertämäni kuusi rinkulaa ja pieni nelilehtinen kukka-aihio.

I’m glad I persevered practicing my shuttle tatting! I finally managed to make the rings (on the left) nearly as neat as the ones of my grandmother using her old cotton, DMC 70 Cordonnet spécial. Compared to needle tatting this method is less quick, at least to learn, but I’m beginning to be convinced that this original way is the way to do tatting. I get much more even and taut results with the shuttle. With multiple shuttles you can also work more complicated patterns. There are so many things I still haven’t worked out so I’ll keep at it…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s