Woollen throws, neulottuja peitteitä

2017-08-03-14-28-12

A good knitting project to have lying around is a big blanket, it won´t get finished too quickly! While planning other things to do I can keep busy with knitting something easy. This blue throw will some day adorn our flowery sofa.

*

Joku käsityö pitää aina olla helposti jatkettavissa silloin kun suunnittelee seuraavia. Neulottu peite on tähän tarkoitukseen mitä mainioin työ. Tämä sininen päiväpeite koristaa joskus vielä sinikukallista pikkusohvaamme. Nuhjuisen 40-luvun sohvan tukirakenteet olivat kovassa käytössä murtuneet, mutta se oli muuten ihailtavan vankkaa tekoa. Kunnostettuna luulisin sen kestävän vielä ainakin yhtä pitkään kuin uudet vastaavat. Kukkasohva This old sofa was refurbished a few years ago. The framework underneath had collapsed, but having been “handmade” probably in the 40´s it would have been a pity to discard this sturdy little sofa. Now it´s the focal point of our living room 🙂 Rikkinäinen sohvaSininen peitto on samaa Pirkanmaan kotityön ohutta Pirkka-lankaa ( 100% villaa, puikot 3) mitä käytin huovutettuihin sohvatyynyihin. Suunnittelin mallin niin että se näyttää molemmilta puolilta samalta. Seitsemällä silmukalla neulotaan reikäneuletta. (3 yhteen, kaksi langankiertoa, 1 oikein, kaksi langankiertoa, 3 yhteen kiertäen, 7 nurin) joka neljännellä rivillä. Nurjalla puolella reikärivi tulee oikeiden silmukoiden kohdalle toisella, viidennellä jne. rivillä) Reunoissa  on “aina oikein” neuletta. Violetti peite on Gjesdalin Maija lankaa (85% villaa, 15% polyamidia) ja kudottu 4,5 puikoilla. Lehdykkäkuvio on kaunis molemmilta puolilta (kuvat alla)

2017-08-03-14-30-58

The blue blanket is made with the same thin 100% wool yarn that I used for the felted cushion covers. The violet throw is a thicker Gjesdal Maija 85% wool blend. Both have been designed to look good on the reverse too. The cushion is a pattern of the Friends of Finnish Handicraft by Rut Bryk called “The Blue Bird”, also from the 40´s.

Kirjottu tyyny on Suomen Käsityönystävien mallistosta Rut Brykin “LintuSininen”.

2017-08-03-14-32-50.jpg

2017-08-03-14-35-04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s