Frivolité edgings, käpypitsireunuksia

Kolme reunapitsiä
*
More lace edgings – tatted this time. All three are made with the same pattern. The largest, black lace with thick cotton yarn and a needle. The middle one sewed onto the little linen towel is shuttle tatted in a soft mercerised crochet cotton (needle size 1,25-1,5 mm) and the smallest a try to elaborate a little on my grandmother´s simple pattern in her old nro 70 thread.
I´ll try to write down the pattern from an old chart I found on Pinterest and which I slightly modified (and hope I get it right!)
*
R 5-5-5-5 rw, CH 5-5rw, R 5+5-5-5rw, CH 5-5 rw, R 5+5-5-5, CH 6 rw, R 8+3-6-3, R 3+6-3-3-6-3, R 3+6-3-8 rw, CH 6, R 5+5-5-5rw, CH 5+5
*
Tässä on sama pitsimalli kolmessa eri koossa.

Vanhaan käyttämättömään tunikaan keksin tehdä Novitan Kotiväki langalla mustan käpypitsin. Neulamenetelmällä se sujuikin nopeasti ja hankalin (tylsin) rasti oli taas pitsin kiinnittäminen. Pellavaisen pyyheliinan reunaan tein pitsin sukkulalla ja Novitan virkkauslangalla. Jäljestä tuli sopivan pehmeää reunukseksi, vaikka sukkulalle lanka olikin melkein liian vähäkierteistä ja löperöä. Pienin pitsi on tehty isoäitini vanhalla 70 numeroisella langalla, ja samaa merkkiä löysinkin lisää eri kokoja Menitan käsityöliikkeestä.
 *
Tunikan pitsit*
I hadn´t worn this tunic very much when I had the idea of spicing it up with black lace. We´ll see if it get´s dug out of the closet a little more often? The same pattern runs on the front and the back of the neckline and joins at the shoulder to go down the sleeve. A round of single rings around the edge of the sleeve. Again the hardest part was sewing it on! Here are some new threads waiting to get tatted!
*
Frivolité lankoja*
Tässä uusia projekteja varten hankittuja lankoja. Nämä DMC:n käsityölangat ovat juuri sopivia käpypitsin tekemiseen – tarpeeksi kierteisiä ja kovia. Aloitin isoimmalla, eli keskimmäisellä 20 numeroisella. Värillisiä oli vain kokoa 80 ja ohuin valkoinen on 100 numeroista. Mihinköhän sellaista voisi laittaa? Harmi ettei damastinenäliinoja enää käytetä! 😉

5 thoughts on “Frivolité edgings, käpypitsireunuksia”

  1. Kiva idea koristella vaatteita frivolite-pitsillä. Itse olen vain laittanut kauluksia lasten vaatteisiin kauan sitten. Tuo todella lisää näyttävyyttä vaatteeseen. Todella hieno!

    Like

    1. Kiitos Marja! Frivolité on minullekin alun perin tuttu lastennutuista joiden kauluksiin isoäitini teki pitsiä. Kävin katsomassa sivujasi – eipä ollut tullut mieleenikään että frivolitéetä voisi tehdä villalangasta! Täytyypä kokeilla viimeistään syksyllä joululahjoja suunnitellessani 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s