Sauna gear, saunavarusteet

Vihreä kylpytakkiThe sleeves of my bathrobe ended up too short so I lengthened them by sewing on some lace. Being one of my favourite colours I had some linen yarn of the same green in my stash that I could use to crochet the lace edgings. I undid the cuff, turned a narrow hem onto the right side and sewed the lace onto the edge of the sleeves. And gained nearly three more centimeters 🙂

*

Kylpytakkini hihojen pidentämiseen keksin tehdä saman värisestä pellavalangasta reunapitsit hihansuihin. Purin leveän päärmeen, käänsin kapean käänteen kankaan oikealle puolelle ja ompelin pitsin sen päälle. Hihat pitenevät melkein kolme senttiä.Vihreä hiha

 

My sauna hat is knitted with a thick wool yarn, Novita huopanen, and hand felted with luke warm water and soap.

*

Saunahattu on kudottu Novitan huopanen langalla ja 8 mm puikoilla. Silmukoita on alareunassa 100 ja niitä kavennetaan tasaisesti työn edetessä. Nyrkkisääntö on että työ pienenee huovutettaessa noin 40%. Houvutin hatun tällä kertaa käsin lämpimässä saippuavedessä puristelemalla kun maalla ei ole pesukonetta 🙂PhotoEditor-1438183840484

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s