Tatted doily, käpypitsiliina

DoilyAfter about six months of on and off tatting I just finished my first tatted doily 🙂  I found the pattern on Pinterest, can’t find the origin though since it’s only a picture. The second row looks like Mary Koniors “Spinning Wheel” so maybe it is one of her patterns? I’ll have to get her book from somewhere!

*

Tämä pitsiliina on suuritöisin toistaiseksi tekemäni käpypitsityö. Lanka on DMC 30 virkkauslankaa ja työ on tehty kahdella sukkulalla. Ohjeen löysin Pinterestistä, harmillisesti taas ilman linkkiä, mutta keskusta on Mary Koniorin malli, joten oletan että liina on hänen suunnittelemansa. Kokeilin sen viimeistelyyn Muskaan’s T*I*P*S sivustolta löytämäni kaulimen avulla prässäämistä. Liina yksinkertaisesti kastellaan, levitetään jollekin tasaiselle alustalle ja “prässätään” kaulimella kuivan liinan läpi. Nopeaa ja helppoa! Jos käpyily kiinnostaa niin käypä Muskaanin sivuilla 🙂

Doily unblockedThe doily measures exactly 30 cm in diameter and  took about 1,3 balls of number 30 DMC thread using two shuttles. Here’s the doily before blocking. At this stage the center seems to be a little too large.

BlockingFor the blocking I used the rolling pin method which I found on Muskaan’s wonderfully informative tatting site called T*I*P*S. It’s a very simple procedure compared to all the pinning I’ve used before. You just wash/wet the article, stretch it over a clean, even surface (I used a large tray), cover with a clean cloth and roll over it with a rolling pin. You can easily straighten any unruly folds and go over that part again. The result was a crisp and smoothed out doily, much neater than if it had been just ironed.

Doily corner

There’s only one little mistake that I noticed, a picot too many in one of the outer rings in the second to last row. I’m pretty happy with this, though I doubt that I’ll start another one in the near future!

Keltainen kukka

7 thoughts on “Tatted doily, käpypitsiliina”

 1. Liina on hieno!
  Minulla on kaksi Mary Koniorin kirjaa; A Pattern Book of Tatting ja Tatting with Visual Patterns. Toisesta kirjasta löytyy mallista spinning versiot; Palce mat ja Glass mat. Tuota liinaa ei löydy näistä kummastakaan. Voi olla että MK:n rukinpyörä on vain ollut inspiraation lähteenä. Olen joskus itsekin miettinyt, miten täyttäisi keskustan mallissa Place mat, jonka alkuperäisessä mallissa keskellä on kangas. Nuo kukan keskellä toimii hyvin.

  Like

  1. Hei Marja ja kiitos viestistä! Kangashan toimisi tosiaan hyvin minkä tahansa käpyillyn reunuksen sisällä. Tällaisina niistä tulee melkein liiankin “hienoja” minun makuuni 😉 Mary Koniorin mallit vaikuttavat kaikki kovin inspiroivilta, täytynee tosiaan hankkia hänen kirjojaan!

   Like

 2. Hei Liisa,

  Aivan uskomattoman hieno – taas!! Millä ajalla kerkiät kaikkeen tähän? Eppu

  Like

  1. Taitaa olla niin että tekeminen on tässä hommassa tärkeintä ja se aikaansaannos vähän toissijaista… Eikä sitä oikein “toimettomana” osaa istua; nyt syntyy sukkaa futismatsin lomassa 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s