Valeampiaispesä, fake wasps nest

Valepesä

Virkattu ampiaispesä -postaus on ehdottomasti suosituin kaikista blogissani julkaistuista jutuista. Nyt kolme kevättä myöhemmin voin jo jakaa käyttökokemuksia ja todeta että temppuhan toimii! Alun perin suhtauduin ajatukseen aika skeptisesti mutta sen jälkeen kun ripustin näitä villaisia pesiä strategisiin paikkoihin ei oikeita pesiä ole näkynyt, ampiaiset ovat hakeneet pesäpaikan muualta kuin keittiön oven yläpuolelta, terassin katon rajasta tai ulkohuusistamme.

Kevät on jo melkein kesäksi kääntynyt ennätyslämpimien säiden ansiosta, mutta vielä joku ampiainen hääräsi terassin katon alla kotipaikkaa haeskellen, joten kiireesti virkkasin uuden pesän. Se tuli tehtyä kaksinkertaisesta Pirkka-langasta jota sattui olemaan käsillä. Pienet lankakerät laitoin vanhaan hyvin palvelleeseen pehtoori-kahvikannuun etteivät ne kierisi pitkin pihaa 🙂

Kahvipannu

My old post of the fake wasps nest has been by far the most popular of my posts ever, so after three years I thought I’d share some user experience. Rather unexpectedly the trick seems to work and the wasps have been swindled into building their nests elsewhere! Neither the outhouse nor the terrace have had any wasp intrusions so far. I had to make a new one this spring on the other side of the house to discourage a prospective house hunter from our terrace ceiling. This time I used a double thickness of a thinner thread. An old coffee pot served to keep the little balls of yarn from rolling all over the yard.

Omenankukka

Spring has turned into summer early after some really warm weather. Our old apple tree is just starting to flower with pretty blossoms that resemble little rose buds. The slowly decaying tree trunk serves as dinner for a woodpecker and as always I wonder whether the apple tree will be strong enough to carry fruit. So far it has kept surprising us every year!

Käpytikka

Kevät on jo kääntynyt kesään lämpimien kelien ansiosta. Omenapuissa on kauniit kukan alut joiden huomasin juuri muistuttavat kovasti pienen pieniä ruusunnuppuja. Vanhaa omenapuun runkoa käy käpytikka naputtelemassa. Joka vuosi mietin että jaksaakohan puuvanhus enää tehdä hedelmiä, mutta aina se hämmästyttää sitkeydellään!

2 thoughts on “Valeampiaispesä, fake wasps nest”

  1. I’m glad to know about your fake nest pattern. Thank you for sharing it. Last year, I made a fake nest with a brown paper bag, and to my surprise it worked! I’d like a permanent yarn one now.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s