Cake pops kakkutikkareita

Nyt seuraa suuri kakunkoristeluseikkailu sillä sain kokeiltavakseni kaikenlaisia huikeita kakkutarpeita, mm. Wonder Cakes kakkutikkarimuotin.

Tein kaksinkertaisen annoksen kakkutaikinaa paketissa olevan englanninkielisen ohjeen mukaan. Yhden annoksen piti riittämän yhteen erään eli kuudentoista pienen kakkutikkarin valmistukseen, mutta taikinaa tuli kyllä kolminkertainen määrä, eli minun tekemästäni satsista kuusi “pellillistä”!

Tässä ohje suomeksi:

 Cake Pops kakkutikkarit

60 g voita

80 g (n 1 1/4 dl) vehnäjauhoja

3 pientä kananmunaa

60 g (n 3/4 dl) sokeria

5 g (1 1/3 tl) leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

maitoa tarpeen mukaan

mausteaineita oman maun mukaan

Vispaa sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Sekoita mukaan kananmunat ja sen jälkeen vehnäjauhot johon on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Viimeiseksi lisää vielä maitoa jos taikina tuntuu kankealta. Kaksinkertaiseen annokseen lisäsin 1/2 dl maitoa ja sain siitä mielestäni aika sopivaa. Laita taikina pursotinpussiin mistä sitä on helppompi annostella pieniin muotin reikiin.

Tuhti taikina  Sopiva taikina

Ennen ja jälkeen maidon lisäämisen.

Vajaa perustaikina  Sopiva perustaikina

Ensimmäisen erän pallerot jäivät valmistuttuaan hieman vajaiksi , seuraavassa oli sopivampi määrä taikinaa.

Ohjeessa uunin lämpö oli 160 astetta ja paistoaika 10 minuuttia. Kolmanteen koe-erään mennessä olin hilannut lämpötilaa 200 asteeseen ja aikakin taisi olla lähempänä 12 minuuttia. Jäähtymistä en odotellut kuin pari minuuttia, ja kääntelin popsit ulos muotista aikalailla saman tien. Silikonista muottia en pessyt välillä mutta odottelin vielä hetken että se jäähtyi ennenkuin täytin uudemman kerran.

Vaaleat pallerot

Paistamisen jälkeen tässä ensimmäinen eli vähän vajaaksi täytetty erä oikealla ja sopivammat pulleammat pallerot vasemmalla.

Makuraadin mukaan nämä eivät maistuneet juuri millekään eli jotain makuainetta ehkä tosiaan kaivattaisiin! Kakkutikkareiden idea tosin taitaa olla siinä koristelussa ja siitähän sitä makuakin saadaan. Eri makuisilla kuorrutteilla nämäkin koristellaan kunhan keretään 🙂

Suklaanmakuisia kakkutikkareita kokeilin seuraavaksi. Ohje täältä. Kakkutikkareiden koristelua täällä.

1 thought on “Cake pops kakkutikkareita”

  1. Apua!!! Onneksi näytät tekovaiheet, muuten olisi vaikea uskoa todella käsintehdyiksi näitä ihanuuksia ❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s