Kakkutikkareiden koristelua

Keltaiset tikkukakut

Näistähän tuli aika hauskoja!

Korvat       Tipun jalat ja nokat

Ensin väkersin korvia keltaisesta sokerimassasta. Painoin niitä vielä vähän kuopalle muotoilutyökalulla. Päivänkakkaramuotilla tipuille tuli nokkia ja jalkoja. Nokat tein vähän paksummaksi kaulitusta massasta isommalla kukkamuotilla. Siitä leikkasin terälehden päitä irti ja tadaa… valmita kolmikulmaisia nokkia. Räpylöitä varten kaulin massaa vähän ohuemmaksi. Pienimmällä muotilla tuli sopivia kolmivarpaisia ja vielä heltta päälaelle.

Tikkareiden kuorruttamiseen sulatin Wonder Melts kuorrutenappeja. Ensimmäinen erä meni pilalle kun lämmitin sitä mikrossa liikaa ja kuumentuneen lasin pohjalle ilmeisesti paloi osa aineesta. Toisella kerralla olin vähän varovaisempi 😉 Kastoin ensin tikun massaan ja työnsin tikkariin. Sitten pyörittelin tikkarin kuorrutteessa ja ravistelin vähän ylimääräisiä pois. Tässä vaiheessa kuorrute kovettui aika nopeasti ja tuli kiire saada koristeet paikalleen ennenkuin massa oli kokonaan kovettunut. Pallerot olivat aikalailla jääkaappikylmiä joten jos antaa niiden lämmetä vähän aikaa huonenlämmössä niin saattaisi auttaa tähän pulmaan. Kokeilin itse asiassa myös lämmittää niitä hetken mikrossa, mutta lämpimiin palleroihin kuorrute ei tarttunut ollenkaan ja tikkukin oli irrota!

Silmät liimasin jälkikäteen laittamalla tipan uudelleen sulatettua kuorrutetta liimaksi. Leijonan turkin tein puristamalla sokerimassaa valkosipulipuristimen läpi ja kiinnitin samoin sulalla kuorrutteella.

Kuorrute on suklaamaista, kiiltävää ja kovapintaista, eli siihen ei tartu elintarvikeväri ainakaan kynästä. Siveltimellä ja paksulla värillä saa aikaan jonkinlaisen jäljen. Sokerimassa tarttuu tähän kuorrutteeseen vähän isompina pintoina pelkällä vedellä kostutettuna, ja siihenhän saa piirrettyä kynälläkin, kuten tässä kissalle viikset 🙂

TipuKissa

2 thoughts on “Kakkutikkareiden koristelua”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s