Suklaan makuiset cakepopsit eli makua kakkutikkareihin

Tein viimeksi kakkutikkaritaikinan muottien mukana tulleen ohjeen mukaan, mutta nyt päätin saada niihin vielä jotain makua!

Kuvittelisin että melkein mikä tahansa muffinssin tai muun vastaavan taikina toimisi jos siinä on leivinjauhetta joka saa kakkuset paisumaan muotin sisällä. Esimerkiksi banaania tai porkkanaa sisältävä taikina olisi varmaan mehevää ja maukasta. Minä kun olen tykästynyt suklaan ja appelsiinin yhdistelmään (kts. suklaamoussen ohje ), niin päätin kokeilla seuraavaa:

Appelsiiniset suklaakakkutikkaritSuklaapallerot

1 dl sokeria

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 appelsiinin raastettu kuori

1tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

60 g voita

1 kananmuna

1/2 dl appelsiinimehua

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja täytä muotin kupit vähän yli puolilleen. Tästä määrästä taikinaa tuli sopivasti kahteen erään. Paista 200 asteessa n 15 minuuttia. Ja hyvää tuli!

Kakkutikkareiden pitää koristeluvaiheessa olla tarpeeksi tiiviitä että ne pysyvät tikussa kiinni. Pallerot kannattaisi tästä syystä leipoa esimerkiksi päivää tai paria ennen koristelua ja jättää vaikka jääkaappiin tekeytymään. Koristeluvinkkejä edellisessä postauksessa 🙂

1 thought on “Suklaan makuiset cakepopsit eli makua kakkutikkareihin”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s