Sokerikukkia, sugarpaste flowers

Leinikkikimppu

Ranunculus (buttercup) is my favourite flower. This beautifully delicate creation is made of infinite layers of paper thin petals in wonderful shades of pink and orange. The fringe benefit being that they are amazingly sturdy and long lasting plants, both as potted and cut flowers. While waiting to plant some on my balcony, I decided to try and make a sugar one to continue my sugarpaste experiments. After perusing numerous articles about the subject on the internet and after countless hours of work, I ended up with the orange one in the bouquet above 🙂

Jaloleinikit ovat lempikukkiani. Paperinohuita herkkiä terälehtiä ja todella kauniita värejä! Sitä paitsi ne ovat sekä ruukussa että leikkokukkina todella kestäviä kukkia. Sokerimassakokeiluni jatkui näin kevään kunniaksi siis leinikin rakentamisella 🙂

Ohjeita sokerikukkien tekemiseen löytyy mielin määrin netistä (esimerkiksi hakusanoilla “ranunculus sugarpaste tutorial”). Siellä minäkin surffailin pitkät tovit!Leinikki&terälehdet

Kukan tekeminen aloitetaan yleensä kiinnittämällä joku tikku, tässä rautalangan pätkä pieneen sokerimassapalloon. Pallon sisälle tulevaan päähän kannattaa tehdä pieni mutka jotta se kiinnittyy paremmin. Tässä vaiheessa kannattaisi myös antaa pallon kuivua seuraavaan päivään, ettei tikku irtoa pehmeästä massasta käsiteltäessä.

Käytin keltaista Unelmakakkujen sokerimassaa, jota kaulin todella ohueksi ja värjäsin pikkuhiljaa oranssimmaksi punaisella pastavärillä. Ensimmäiset terälehdet tein toiseksi isoimmalla pyöreäreunaisella kukkamuotillani. Otin ensin muotilla kukan  massasta ja sitten painoin muotilla uudestaan toisesta suunnasta niin että sain pyöreitä kuvioita. Niitä ohensin kämmenen päällä pyöreäpäisellä koristeluvälineellä.Terälehdet asettelin ensin kokonaan kiinni pallon päälle vuihkamaisesti edeten. Pikkuhiljaa siirryin isompaan muottiin ja aloin jättää ylintä terälehden osaa irti kukasta. Liimana käytin aluksi pelkkää vettä, mutta alemmat terälehdet jotka kiinnittyivät vain alareunastaan laitoin kiinni elintarvikeliimalla (CMC jauhetta liotettuna veteen)Leinikin terälehtien tekoa

Puoliväliin päästyäni työni keskeytyi ja kukka piti jättää kuivumaan. Se olikin hyvä sillä seuraavana päivänä saatoin jatkaa niin että asettelin kukan varovasti pöydälle ylösalaisin. Loppuvaiheessa käytin terälehtien leikkaamiseen Unelmakakkujen kahta pienintä sileäreunaista nylonmuottia.

Leinikki1Leinikki 2

Tässä valmis kukka, toisessa kuvassa vielä vihreällä värillä tuunattuna. Ja kukkakimpussa ylhäällä siis oranssi kukka on sokerimassaluomukseni ja vaaleanpunaiset tietysti oikeita kukkia 🙂

1 thought on “Sokerikukkia, sugarpaste flowers”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s