Mermaid cake, merenneitokkakakku

Mermaid cake_v1Ilmoittauduin kakunvalmistajaksi nuorten neitien syntymäpäiville testatakseni uusia silikonimuotteja. Tällä kertaa siis kesäinen meriaihe: vaaleansininen vaahtokarkkikuorrutus ja sokerimassasta tehtyjä koristeita. Ensin suunnittelin tekeväni päälle kaksi merenneitoa, mutta sitten kekkasin että pelkät pyrstöthän riittää.

*

This is a cake I offered to make to try out some silicone molds. It’s a birthday cake for nine year old twins, hence the two mermaids’ tails on top. Simpuoiden valmistusta Aloitin koristeiden teon värjäämällä valkoista sokerimassaa. Vaivasin sitä ensin käsissäni, muotoilin levyksi ja levitin keskelle keltaista ja vähän sinistä geeliväriä. Sitten rullasin sen pötköksi ja taittelin aina kaksinkerroin rullaamisen välissä. Kun se oli sopivan raidallista leikkasin massasta paloja ja asettelin sopivan suuntaisesti muottiin. Laitoin muotteihin ensin hitusen perunajauhoa ja koputtelin liiat pois saadakseni valmiit kuviot helpommin irti. Muotteja kannattaa vähän venytellä samalla kun painelee jauhotetuin sormin massaa paikoilleen. Samoin värjäsin valkoista violetin sävyiseksi punaisella ja pienemmällä määrällä sinistä. Valmista tummemman sinistä massaa yhdistin yli jääneen vihreän kanssa. Aika hauskan näköisiähän niistä tuli!Erivärisiä simpukoita_v1 Kakkupohja on perinteinen kuuden munan taikina, jossa on saman verran (reilu 3dl) munia, sokeria ja jauhoja sekä n. 2 tl leivinjauhetta. Täytteenä vadelmamousse, jossa on 2 pussia pakastevadelmia, 2 purkkia creme fraichea johon sekoitin vaniljakastikejauhetta, 3dl kermaa vaahdotettuna ja vaniljasokeria. Pakastevadelmat ensin kiehautin ja lisäsin noin puoli desiä hillosokeria. Kostutukseen käytän laimennettua sitruunamehua ja yritän olla tekemättä kakuista liian makeita joten en lisää siihen sokeria. Kuorrutuksen kanssa olikin vähän ihmettelemistä. Edellisellä kerralla tein vaahtokarkkimassaa sellaisen ohjeen mukaan missä lisättiin tomusokeria sulatettuun vaahtokarkkiin niin paljon, että siitä tuli kiinteää ja sileää. Nyt tein kuorrutteen Kinuskikissan ohjeilla, jossa massa jää hyvin löysäksi. Tämä massa odotti ohjeen mukaan päivän pussissa huoneenlämmössä jähmettymistä. Sain sen hyvin kaulittua sopivaksi, mutta pinta jäi harmittavan epätasaiseksi. Koristeet olivat aika painavia joten kiinnitin ne CMC elintarvikeliimalla. Pinnalle tuli tavallista valkuais-tomusokerikuorrutetta “vaahdoksi” ja valkoisia nonparelleja kupliksi. Vähän turhan koristeellista minun makuuni, mutta katsotaan mitä A&A tästä tykkäävät!SimpukatA&A_v1    Syöty kakku_v1

Hyvin maistui 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s