Woollen Twig and Leaf shawl, pitsihuivi

Isoäiti.jpg

My mother-in-law is born on Christmas day. This time we celebrated round numbers and were told not to bring gifts if they were not hand made. I scouted for a pretty shawl pattern and found this on Ravelry. It´s the Twig and Leaf design by Anne Hanson. A thank you gift to a very inspirational and significant figure in my life, who by the way holds a degree in textile design.

*

Anoppini eli “Isoäiti” on ollut innoittajana monelle askareelleni (ja blogipostaukselle). Hänen reseptinsä ovat perheemme siteeratuimpia ja kädentaitonsa inspiroivia. Hänen kaapeistaan löytyy myös toinen toistaan kauniimpia käsityöaarteita vuosikymmenten takaa, sekä itse tehtyjä että vanhempien sukulaisten loihtimia. Tänä jouluna kudoin hänelle vaaleanvioletin villahuivin Ravelrystä löytyneellä Anne Hansonin ohjeella.Huivi kudottunaTässä huivi valmiina ennen pingottamista. Lankana käytin tuttua Pirkanmaan Ohutta Pirkkalankaa, väri laventeli 220. Puikot ostin tätä projektia varten: KnitPicks:n 120 cm pitkä vaihdettava pyöröpuikkosetti sekä 3mm että 3,5mm kärjillä. Tästä lähtien ne ovat lempipuikkoni!

Pyöröpuikot

I used my favourite yarn, Pirkkayarn Nm 8/2 colour lavender 220 and a brand new set of interchangeable knitting needles sizes 3 and 3.5mm plus a long cable. Worth every penny – from now on these KnitPicks are my favourite knitting needles!

Huivi pingotettuna

Liotin huivia hetken huuhteluaineessa ja pingotin nuppineuloilla  kuivumaan  joogamattoni päälle (avuksi piti ottaa päihin pannunaluset ja keskelle juuri sopivan kokoinen pahvi). Huivi sai kauniin muotonsa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s