Real wedding cake, oikea hääkakku!

E&J hääkakku

This real eatable cake I made for my darling sister-in-law’s wedding last weekend.  A much tougher task than making the fake one pictured in my previous post! The kids’ favourites were of course the cakepops.

*

Sain kunnian tehdä oikean hääkakun viime viikonlopun tunnelmallisiin häihin. Kakku on mitoitettu vajaalle neljällekymmenelle hengelle, isompi pohja on tehty 27 cm vuokaan ja pienempi noin 18 cm. Pohjataikinassa on yhteensä kymmenen kananmunaa ja löysin siihen mainion reseptin Pullahiiren sivuilta. Täytteeksi tuli puolukkahyydykettä jossa oli mukana Viola tuorejuustoa ja creme fraichea.

kakkupohja.JPG-1777182736

Kakkupohja oli kutistunut jäähdyttyään sen verran että täyte olisi levinnyt reunojen yli. Sujautin pahvisuikaleita reunan ja leivinpaperin väliin niin että sain tiivistettyä paperin kakkupohjaan kiinni.

Viritelty kakkupohja.JPG-1925203166

Kakkupohjien päälle tein voikreemin. Aleman pohjan keskelle työnsin sopivan korkuiseksi leikattuja juomapillejä kannattelemaan toisen kerroksen kakkulevyä. Sivuille levitin kermasta ja smetanasta vispattua vaahtoa jota maustoin vähän sokerilla. Lopun voikreemin värjäsin punaiseksi ja vihreäksi ja pursottelin reunalle pieniä kukkia. Kakun päälle suunnittelemaani pikeerikoristetta ei saatu pysymään pystyssä. Seuraavaan kakkuun teen sen kaulitusta sokerimassasta…

Täytetty kakku.JPG345292449

Nuoremmalle väelle tein vielä kakkutikkareita johon sain sopivasti materiaalia epäonnistuneesta kakkukokeilustani. Muusasin kakun (josta olin poistanut osan täytteestä), maustoin kinuskilla ja pyörittelin pieniä palloja jääkaappiin kovettumaan. Vaaleat kanat on päällystetty sulatetuilla Wonder meltseillä, tummemmat kukot taloussuklaalla ja leikatuilla hedelmäkarkeilla. Lisää kakkutikkariohjeita löytyy täältä. Nämä maistuvat hyvin sekä pienemmille että vähän isommillekin 😉

Kanat ja kukot.jpg-789994547

Kakku ja tikkarit.jpg-789994547

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s