Frivolité spice up for shoes, käpypitsiä kenkiin

Frivolité kengät

I bought a really comfortable pair of shoes that I immediatly decided to pimp up with a bit of lace for a more festive occasion. It was easy to sew the tatted lace onto the wide elastic band that runs over the shoes. I also added little bows to the back and sewed those on with a couple of stitches along the back seam and the stitched edges.

*

Uudenkaupungin kenkäkauppa Alinasta löydän joka kesä ainakin yhden parin ihania kenkiä. Tämän kesän ensimmäisellä visiitillä sieltä tarttui mukaan mukavat mustat nahka-avokkaat, joissa oli sopiva venyke koristeltavaksi pitsillä. Sukkulalla tein tuttua reunapitsimallia mukaellen sopivan kokoiset palat. Myös taakse tein toisella tutulla käpypitsimallilla rusetit jotka sain kiinnitettyä takasaumaan ja reunan tikkauksien kohdalle parilla pistolla.

Mustat kengät

Kenkien pitsit  Kenkien rusetit

Isoissa pitseissä on kahteen suuntaan sama reunapitsimalli. Pienet kaksikerroksiset kukat aion kiinnittää klipsikorviksiin 🙂

Kengille kaveriksi koristelin myös yksinkertaisen iltalaukkuni samanlaisella pitsillä.

3 thoughts on “Frivolité spice up for shoes, käpypitsiä kenkiin”

 1. Kauniit ja mukavat juhlakengät eivät ole mitenkään automaattinen yhdistelmä! Sinun pitsikoristeesi ovat aivan ihania. Olen usein miettinyt, että olisi tosi kiva opetella nypläämään. Tarkoittaako sukkulalla teko nypläämistä sellaisella tyynyllä ja pulikoilla?

  Like

  1. Hei Kirsi! Tämä viimeaikainen innostukseni kohde on suomeksi käpypitsiä ja nimi tulee varmaan sukkulasta jota myös kävyksi kutsutaan. Ranskankielinen nimitys “frivolité” on vanhemmalle väelle myös tuttu, englannin kielellä tatting. Nyplääminen on eri asia ja sitä tehdään tosiaan tyynyn päällä pulikoita eli nypylöitä toistensa yli siirtäen niin että nypylöiden langat kiertävät mallin mukaisesti tyynyyn pistettyjä nuppineuloja. Nypläämistä en ole toistaiseksi kokeillut mutta sillä tekniikalla tulee kaunista ja herkkää pitsiä. Yksi syy sen suosioon Suomessa on varmaan ollut se, että lankana voi käyttää karkeampaa ja epätasaisempaa pellavaa, joten sitä on voitu tehdä kotona kehrätystä langasta. Frivolité-pitsiin langan pitää olla hyvin tasaista jotta se kulkee tiukkojen solmujen läpi. Netistä löytämilläni ohjeilla opin tämän tässä käyttämäni sukkulamenetelmän ja samanlaista pitsiä syntyy myös helpommalla neulatekniikalla.
   Käy muuten katsomassa pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin nettisivuja jos olet nypläyksestä kiinnostunut!!
   http://www.thorstrom.com/

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s