Crocheted linen, isompia ja pienempiä virkattuja liinavaatteita

PäiväpeittoThis bedspread was a big but fun project to do. It’s a traditional pattern, the original of which was crocheted over a hundred years ago in western Finland. Mine is made with quite a thick cotton thread, has 72 squares and a matching border running at the foot end and sides.

Tämä on suuritöisimpiä tekemiäni virkkuutöitä. Päiväpeitteen malli on Mary Oljen ‘Kauneimmat käsityöt’ -kirjasta. Tällaisen peiton olivat kansakoulun tytöt virkanneet opettajalleen lahjaksi 1900-luvun alussa Nakkilassa. Minun peitteessäni on 72 nyppyneliötä jotka on virkattu luonnonvalkoisesta Novitan Kotiväki-langasta. Neliön koko on noin 23 cm. Sivuilla ja alareunassa kiertävän reunapitsin ohje on samasta kirjasta.

Peiton helma
Iso laventelimaljakko_v1The rectangular doily is much more intricate work with thinner thread. I especially like the leaf motifs, which I’d never done before.

Suorakaiteen muotoinen pieni pöytäliina on paljon ohuemmasta langasta virkattu. Erityisesti lehtikuvioita oli hauska tehdä.

Pitsiliina

Liinan kulma_v2Pikkuliina

This round one is a pretty little doily that I keep under “construction” for spare moments I have between other projects. I´ve made numerous pieces of these, to put under vases, between plates etc.

Näitä pikkuliinoja olen virkannut lukemattomia kappaleita. Tämä on mukava pikku työ joka voi olla aina varalla jatkettavaksi muiden projektien lomassa. Näille on meillä paljon käyttöä vaasin alla suojaamassa pöytää tai silloin kun kaivataan lautasten väliliinoja. Malli on Moda -lehdestä 4/2009.

PikkuliinatStart with 16 double stitches (yarn once over hook). The petals in the 6th, 8th and 10th rows have 13 double triples (yarn over hook 3 times). Finish with a row of single stitches and a notch in the middle of each petal.

7 thoughts on “Crocheted linen, isompia ja pienempiä virkattuja liinavaatteita”

 1. Hei mistä löytyisi ohje Mary Oljen virkattu sängynpeitto? Hänellä on ilmeisesti useampia kirjoja. Terveisin Kyllikki

  Like

  1. Hei Kyllikki. Tämän peitteen ohje on lempikirjastani Mary Oljen kauneimmat käsityöt, Werner Söderström 1976, ja mallin nimi on Nakkilan nyppyneliö. Täydellistä ohjetta kirjassa ei anneta, vaan vinkkejä työn kulusta: kerroksien alkuun 1 p, 5 pylvään nyppy ja pylväitä pariton määrä, kulmiin 5 ketjusilmukkaa, paitsi kerroksen viimeiseen 2 kjs ja 1 p kerroksen ensimmäiseen pylvääseen, jotta jäädään kulman keskelle.
   Reunapitsi on saman kirjan Porilaispeitteen reunapitsiä. Mukavaa virkattavaa pitkäksi aikaa 🙂
   Kirjassa on lisäksi perinteisiä neuleohjeita, ristipistotöitä sekä reikäompelua – ja kaikkiin hyvät selkeät ohjeet alkeista saakka.
   Suosittelen lämpimästi! Liisa

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s