Lace tablecloth, pitsipöytäliina

Upea välipitsi2_v1

The elaborate lace in this old book has once adorned the sheet of some noblewoman. The pattern I found for the crocheted tablecloth is nearly the same with the crocheted bands forming an intriguing trellis between the rounds. This is one work I dug out of the unfinished objects’ basket and finally sewed together.

*

Muistan aikoinaan ihastuneeni taidokkaaseen Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjan välipitsiin heti ensi silmäyksellä. Saman tyylisen pitsiliinan ohjeen löysin Kauneimmat Käsityöt -lehden Virkkaus-albumista nro 1 vuodelta 2009. Nyt kun vertaan sitä kirjan yli sata vuotta vanhaan pitsiin, niin sehän on kutakuinkin sama malli. Sain vihdoin ommeltua kasaan monet vuodet keskeneräisenä kaapeissa pyörineen työn.

Pyöryläliina

Vanhassa lakanapitsissä on neljä pyörylöitä yhdistävää nauhaa, kun lehden ohjeessa niitä on vain kolme. Vastaavasti pyörylöiden yhdistämiseen keskenään on käytetty joko kaksi tai kolme sakaraa. Samaa yhdistämistekniikkaa voisi käyttää muihinkin monisakaraisiin kuvioihin.

Pyörylä lähikuva

Minun pöytäliinani on virkattu Novitan virkkauslangasta jolloin pyörylän läpimitaksi tuli noin 14 cm ja liinan kooksi 70 kertaa 70 cm. Pyörylöiden viimeisellä rivillä ne on yhdistetty toisiinsa ja samalla virkattu nauhat vastakkaiseen kuvioon.

Pyöryläliina_v1

4 thoughts on “Lace tablecloth, pitsipöytäliina”

 1. Hei

  Taidokasta käsityötä ja upea liina 🙂
  Itse tallensin jokin aika sitten kuvan tällä ohjeella tehdystä peitosta, koska ihastuin siihen oitis. Googlailun tuloksena sattumalta näin tämän vanhan postauksen hakutuloksissa ja sydän hyppäsi kurkkuun.
  Mahtaisiko sinulla olla tallessa ohje tähän liinaan? Olisi kovin kiitollinen jos voisit lähettää sen minulle.

  Lämmintä joulunodotusta.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s