Silk stocking continued, silkkisukka etenee

Terä puuttuu

Silkkisukkaprojekti on edennyt parhaimmillaan 20 kerroksen päivävauhtia. Kantalapun valmistuttua kerroksia on kertynyt 734, aikaa kulunut noin 220 tuntia, keskimäärin 2,5 tuntia neulomista päivässä ja vähän vajaa 18 minuuttia per kerros. Sukkaprojektini on osa Aalto-yliopiston tutkimusprojektia josta YLE:n tiedetoimittaja Anniina Wallius kirjoitti pari viikkoa sitten pitkän jutun. Se julkaistiin YLE:n nettisivuilla naistenpäivänä ja kuvitus on minun sukkaprojektistani 🙂  “Silkki ei ollut ylhäisön yksinoikeus”

 

Sukan teräosalla jatketaan. Ensimmäisten rivien neulominen oli tässäkin taistelua. Silmukat olivat kireällä – ei mitään uutta – mutta sen lisäksi ensimmäisen kerroksen silmukoiden langat olivat suuren työstämisen takia hajonneet ja levinneet niin että niitä oli vaikea hahmottaa. Puikolla silmukat ovat todella tiheässä ja puikot ovat lisäksi hankalasti tiellä kun kahdella puikolla on niin paljon enemmän silmukoita. Siitä huolimatta taidan olla tasaamatta niitä sillä joka kerroksella kiilasta vähenee yksi silmukka. Työ siis helpottuu taas koko ajan loppua kohden!

*

Continuing on with the foot part. The first row especially was agony! The stitches are really tight – nothing new – but also the yarn is split up due to the struggle of getting it onto the needle so it’s hard to see where it starts and where it ends. The stitches are unevenly on the four needles and so compact that it’s hard to move them for fear of dropping them. One stitch is decreased on every row at the beginning of the gusset so the work is getting easier from here to the end!

Kantalapun silmukat noukittu

Vielä 170 kerrosta (noin 10 päivää??) jäljellä.

*

Another 170 rows (ten days??) to go.

 

Silkkisukkaprojektin aloituksesta kerron tässä postauksessa. Kansalaistiedeprojektin sivuille tästä linkistä.

More about the beginning of my stocking project in this post. More about our citizen science project here.

Update 25.1.2022 a link to all posts related to the Turku silk stocking.

Päivitys 25.1.2022 linkki kaikkiin Turun silkkisukka postauksiin.

Update 24.4.2022 the free pattern for the stockings has been published and can be downloaded from the Refashioning the Renaissance project page here. There is also a new Ravelry page for the stockings.

refashioning-logo

8 thoughts on “Silk stocking continued, silkkisukka etenee”

 1. Uh-huh, mikä projekti. Olen nuo aiemmatkin postaukset lukenut. Tykkään itsekin ohuista puikoista ja ohuesta langasta mutta en nyt sentään ihan näin pientä piperrystä ole tehny. Ja lankakin on noin hankalaa. Mulla oli kaksi vyyhtiä thaimaalaista silkkilankaa mutta todettuani sen aivan liian haasteelliseksi annoin ne kaverille.
  Onnea loppumatkalle, kyllä se sujuu, voiton puolella jo olet.
  Terveyttä ja tsemppiä!

  Like

  1. Kiitos Kristiina 😊 Juu sitkeesti puurretaan loppuun asti! Nyt on hyvin aikaa käsitöillekin… Terveyttä ja reipasta kevättä myös sinne ja kaikille lukijoilleni ☀️🌱🌺

   Like

  1. Thank you for your interest 🙂 I’m afraid the pattern has been written only in Finnish for the moment. The research group is planning to publish it, possibly next autumn when they will – hopefully – be able to hold the conference that was originally intended to happen last September. I expect that the pattern will also be translated so I’ll try to remember to keep you posted when it’s available. Liisa

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s