Runeberginkakku, Runeberg time

runeberginkakkupala

Tänä vuonna tein Runebergit kuivakakkumuottiin. Samalla ohjeella kuin vuosi sitten, paistoaika vain tuplaantuin noin 45:een minuuttiin. Kostuketta ei tarvita mutta pieni Amaretto-likööritilkka ei huonontanut kakkua lainkaan 😉 Resepti on alun perin Myllyn Paras -sivuilta, minun tuunauksin.

*

This year I made the Runeberg cake into a round cake mould instead of the traditional little round ones. A dop of Amaretto liqueur to moisten it doesn’t hurt, although it’s quite perfect without 😉 You’ll find the recipe in this post from a year back, just double the baking time.

runeberginkakku

2 thoughts on “Runeberginkakku, Runeberg time”

  1. […] Kuusi metallista torttuvuokaani pääsivät pitkästä aika käyttöön ja suorareunaisissa kahvikupeissa paistui myös aidon näköisiä runebergejä. Metallivuoat otin n 15 minuutin jälkeen uunista ja ne olivat sisältä vielä aavistuksen raakoja. Kahvikuppileivokset paistuivat pitempään, mutteivät siitä huolimatta kuivuneet liikaa. Kypsyyttä kannattaa kokeilla puutikulla, jos tikkuun jää taikinaa niin on syytä jatkaa vielä paistamista. Ensi kerralla muistan myös korppujauhottaa vuoat niin saan kaikki leivokset kokonaisina vuoista ulos. Ilman kostutustakin nämä ovat todella herkullisia ja koekaniinitkin kehuivat niitä parhaimmiksi ikinä! Mainio gluteeniton ja vegaaninen versioni löytyy täältä. Isoon kakkuvuokaan tehtynä ohje täältä. […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s